zdążył ktoś pobrać już ten soft ? bo link już nieaktywny
[O2] Stacja paliw Orlen Warszawa przy Łopuszańskiej
Zwiń
X
-
[O2] Stacja paliw Orlen Warszawa przy Łopuszańskiej
Czy ktoś z Was tankuje na tej stacji? Jakie tam mają paliwo?
Wczoraj przejeżdzając koło tej stacji, kierując się w miarę korzystną jak na Warszawę ceną Vervy 98 (4,86 zł) zjechałem zatankować swoje autko. Niespodzianką było to, że po podniesieniu bagnetu dystrybutor pokazał mi cenę 4,60 zł za litr (cena PB95). Nie muszę chyba pisać, że zalałem po korek :wink:
Ciekawi mnie czy częściej takie promocje tam robią, czy po prostu ktoś dał ciała i w systemie wklepał cenę PB95 :lol:
-
-
Re: Stacja paliw Orlen Warszawa przy Łopuszańskiej
Nie ma co się podniecać Orlenem na niektórych stacjach będziesz miał standardowo takie ceny http://www.cenapaliw.pl/?o=&m=98&l=7...&search=Szukaj i wcale nie są to stacje na których jest chrzczone paliwo. Przypominam a pewnie większość wie, że w Polsce wszystkie stacja kupują w Orlenie lub Lotosie. Jest jeden wyjątek ale nie o nim tutaj mowa.
Komentarz
-
-
Re: Re: Stacja paliw Orlen Warszawa przy Łopuszańskiej
Pomijając to co mnie w życiu podnieca :twisted: i dlaczego tankuję akurat na Orlenie (bo mam blisko, bo lubie, bo tak), zainteresował mnie fakt czemu akurat na tej konkretnej stacji mają Verve 98 tańszą od innych Orlenów o 20-40 gr. na litrze. IMHO to jednak dość sporo. Stąd pytanie o jakość paliwa na tej konkretnej stacji. W końcu i na Orlenie pewnie można przecież trafić na chrzczone paliwo.
Ponieważ troszkę pojeździłem w weekend dzisiaj znów podjechałem na tą stację dotankować auto. Dzisiaj zauważyłem już oficjalne karty informujące na dystrybutorze (może wcześniej też były tylko nie zwróciłem uwagi), że mają Vervę 98 w cenie 95, czyli nie błąd w systemie a promocja. Zagaiłem sprzedawcę i okazuje się, że u nich takie promocje są w weekendy. I że u nich mogą sobie na to pozwolić bo oni są prywatni, a nie sieciówka, na której takich promocji nie mają prawa robić. Stacja wygląda jak dla mnie jak każda inna Orlenu. Ciekawe...
Ktoś ma jakieś doświadczenia z tą stacją?
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez rudzikprPytanie co do jakości paliwa u nich cały czas aktualne :wink:
ale jak z autem problemów brak, a lałeś chyba pełny bak (lalala), to jesteś najlepszym testerem tego paliwa.saport techniczny baj DGW
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
no i nie ma :-)
Komentarz
-
-
Na razie przejechałem ze 300 km, praktycznie tylko trasa, więc na razie trochę mało żeby cokolwiek powiedzieć. A co do różnicy między 95 a 98 to się nie wypowiadam. Testowałem przy jednym z poprzednich aut i wydawało mi się, że jakaś tam minimalna różnica jest, ale niestety jak znam siłę autosugestii, to nie musiało mieć to nic wspólnego z rzeczywistością :lol:
W obecnym samochodzie leję 98 ze względu na silnik od samego początku, więc nie mam porównania. W przypadku tego silnika mam większy komfort psychiczny zalewając wyższą od minimalnej zalecanej liczę oktanową :wink:
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Mihausebu, a możesz się dowiedzieć o inne promocje?
Może np. jest PB95 w cenie LPG :diabelski_usmiech
Zamieszczone przez hotrainTa stacja to jest majstersztyk zarabiania na "oszczędności" albo była. Tankuje się tam cały Orbis Travel i Hertz a jak ktoś ma troszkę wyobraźni to sobie resztę dopowie :wink:
I o promocję nie trudno...
Promocja to jest indywidualna sprawa każdego właściciela stacji,więc nie bardzo rozumiem do czego zmierzasz :lol:
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez sebuPromocja to jest indywidualna sprawa każdego właściciela stacji,więc nie bardzo rozumiem do czego zmierzasz :lol:
Jasne, że nie robisz nic złego. Tankuj i ciesz się jazdą. Sam będę tam tankował benzynkę jak już zagości w moich rękach :lol:
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez hotrainTankuje się tam cały Orbis Travel i Hertz a jak ktoś ma troszkę wyobraźni to sobie resztę dopowie
Stacja o której piszecie to "przefarbowana" Petrochemia Płock, więc zalecam ostrożność.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez DzidaStacja o której piszecie to "przefarbowana" Petrochemia Płock, więc zalecam ostrożność.
Anyway, najbardziej wizerunkowe oraz te najnowsze, zlokalizowane w dogodnych punktach stacje Petrochemii zostały poddane procesowi "rebrandigu" i przemianowano je na ORLENy. Nierokujące poprawy/wizerunku/zysku pozostały nadal Petrochemią, do tego nadal mają umowy ajencyjne na dostawy z Płocka. To samo paliwo. Ot i cały wic.Morgoth
Rozsądni ludzie dostosowują się do świata, nierozsądni nieugięcie starają się dostosować świat do siebie.
G.B.Show
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez MorgothDlaczego przefarbowana? Kiedyś Płock promował markę i stacje Petrochemia Płock, aby po jakiejś wolcie i zatrudnieniu nowych marketingowców zmienić całkowicie swój wizerunek na Energię Orła = OrlEn = Orlen.
Pewnego razu jadąc gdzieś na imprę integracyjną na Suwalszczyznę musiałem zatankować na stacji Petrochemii Płock znajdującej się gdzieś na trasie Warszawa - Białystok. I okazało się że na tym paliwie zrobiłem tylko 380 km do opróżnienia zbiornika. Dalczego nie wiem, ale od tej pory stacji PP oraz "farbowanych Orlenów" po prostu unikam.
Komentarz
-
-
Powody dlaczego niebiesko-białe stacje Petrochemii nadal pozostają w tym kolorze, a nie są czerwono-białymi Orlenami może być wiele. Skoro stracili poparcie firmy matki, może kombinują w taki sposób jak opisujesz. IMO lepsza Petrochemia niż jakakolwiek stacja prywatna/niesieciowa.Morgoth
Rozsądni ludzie dostosowują się do świata, nierozsądni nieugięcie starają się dostosować świat do siebie.
G.B.Show
Komentarz
-
-
Dzida
po ok 300km przejechanych na paliwie tej stacji (dotankowanie) nie zauważyłem zasadniczej różnicy w poziomie spalania w stosunku do Vervy z innych stacji Orlena.
Morgoth
zaciekawiło mnie podczas rozmowy ze sprzedawcami, to że stwierdzili, że oni są prywatni i mogą sobie na takie promocje pozwolić, w przeciwieństwie do sieciówek, które nie mają takiego prawa. W sumie nie do końca zrozumiałem o co im chodzi bo na pierwszy rzut oka, to ta stacja wygląda jak każda Orlenu. No może dystrybutory starszego typu :wink:
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez rudzikprzaciekawiło mnie podczas rozmowy ze sprzedawcami, to że stwierdzili, że oni są prywatni i mogą sobie na takie promocje pozwolić, w przeciwieństwie do sieciówek, które nie mają takiego prawa. W sumie nie do końca zrozumiałem o co im chodzi bo na pierwszy rzut oka, to ta stacja wygląda jak każda Orlenu. No może dystrybutory starszego typu :wink:
A akurat ta stacja ma czterech właścicieli :małżeństwo + syn z ojcem (czyli mojego kolegi ojciec i dziadek)
Dlatego prawdziwy właściciel może sobie pozwolić na niższą cenę paliwa.
Niższa cena paliwa + większa ilość sprzedaży = zysk
Oni praktykują to już od jakiegoś czasu.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez DzidaJak ktoś ma trochę wyobraźni i wprawne oko, to zauważy że Hertz ma na swoim terenie stację paliw AS24, a dodatkowo pod samą bramą mają Neste, więc nie sądzę aby jeździli specjalnie na Orlen po przeciwnej stronie. :roll:
Faktem jest, że czas mija i może coś się zmieniło. Nie ma znaczenia. Mają dobrą cenę i git.
Komentarz
-
Komentarz