[O2] Stacja paliw Orlen Warszawa przy Łopuszańskiej

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • szyja
    Classic
    • 2009
    • 4
    • Octavia III combi (5E5)
    • CHPA 1.4 TSI 140 KM

zdążył ktoś pobrać już ten soft ? bo link już nieaktywny
  • rudzikpr
    Classic
    S_OCP Member
    • 2008
    • 34

Czy ktoś z Was tankuje na tej stacji? Jakie tam mają paliwo?
    Wczoraj przejeżdzając koło tej stacji, kierując się w miarę korzystną jak na Warszawę ceną Vervy 98 (4,86 zł) zjechałem zatankować swoje autko. Niespodzianką było to, że po podniesieniu bagnetu dystrybutor pokazał mi cenę 4,60 zł za litr (cena PB95). Nie muszę chyba pisać, że zalałem po korek :wink:
    Ciekawi mnie czy częściej takie promocje tam robią, czy po prostu ktoś dał ciała i w systemie wklepał cenę PB95 :lol:

Komentarz

• SP9XWW
      Rider
      • 2009
      • 579

Raczej jest to błąd w systemie. Analogicznie może być jeszcze taka sytuacja, że kończy się na stacji 95-tka i kierownictwo sprzedaje 98 w cenie 95. 8)
      Vy 73! de S!@w

Komentarz

• adriand
        Drive
        • 2008
        • 85

Re: Stacja paliw Orlen Warszawa przy Łopuszańskiej

Nie ma co się podniecać Orlenem na niektórych stacjach będziesz miał standardowo takie ceny http://www.cenapaliw.pl/?o=&m=98&l=7...&search=Szukaj i wcale nie są to stacje na których jest chrzczone paliwo. Przypominam a pewnie większość wie, że w Polsce wszystkie stacja kupują w Orlenie lub Lotosie. Jest jeden wyjątek ale nie o nim tutaj mowa.

Komentarz

• rudzikpr
          Classic
          S_OCP Member
          • 2008
          • 34

Re: Re: Stacja paliw Orlen Warszawa przy Łopuszańskiej

Pomijając to co mnie w życiu podnieca :twisted: i dlaczego tankuję akurat na Orlenie (bo mam blisko, bo lubie, bo tak), zainteresował mnie fakt czemu akurat na tej konkretnej stacji mają Verve 98 tańszą od innych Orlenów o 20-40 gr. na litrze. IMHO to jednak dość sporo. Stąd pytanie o jakość paliwa na tej konkretnej stacji. W końcu i na Orlenie pewnie można przecież trafić na chrzczone paliwo.

Ponieważ troszkę pojeździłem w weekend dzisiaj znów podjechałem na tą stację dotankować auto. Dzisiaj zauważyłem już oficjalne karty informujące na dystrybutorze (może wcześniej też były tylko nie zwróciłem uwagi), że mają Vervę 98 w cenie 95, czyli nie błąd w systemie a promocja. Zagaiłem sprzedawcę i okazuje się, że u nich takie promocje są w weekendy. I że u nich mogą sobie na to pozwolić bo oni są prywatni, a nie sieciówka, na której takich promocji nie mają prawa robić. Stacja wygląda jak dla mnie jak każda inna Orlenu. Ciekawe...

Ktoś ma jakieś doświadczenia z tą stacją?

Komentarz

• Mihau
            RS
            • 2009
            • 7460
            • CHHA 2.0 TSI RS 230 KM

a na PB95 też mają takie promocje czy tylko Verva?
            O2FL 1.8 TSI powered by DYNOSOFT

Komentarz

• rudzikpr
              Classic
              S_OCP Member
              • 2008
              • 34

Dzisiaj promocja była tylko na Vervę:
              Verva 98 w cenie 95
              Verva ON w cenie zwykłego ON.

Ale przyznam szczerze, że nie dopytałem sprzedawcy o inne promocje ops:

Pytanie co do jakości paliwa u nich cały czas aktualne :wink:

Komentarz

• szkoda
                RS
                S_OCP Member
                • 2005
                • 22543

Zamieszczone przez rudzikpr
                Pytanie co do jakości paliwa u nich cały czas aktualne :wink:
                zatankowałeś to powinieneś wiedzieć, chociaż to raczej wątpliwe, chyba, że odczuwasz jakąkolwiek różnicę tankując 98, z tego co swego czasu pisaliśmy to raczej nie powinieneś więc równie dobrze mogliby lać 98 które jest 95 tylko inaczej się nazywa
                ale jak z autem problemów brak, a lałeś chyba pełny bak (lalala), to jesteś najlepszym testerem tego paliwa.
                saport techniczny baj DGW
                była BKD+DSG '05 120kkm
                była BXE '08 190kkm
                no i nie ma :-)

Komentarz

• rudzikpr
                  Classic
                  S_OCP Member
                  • 2008
                  • 34

Na razie przejechałem ze 300 km, praktycznie tylko trasa, więc na razie trochę mało żeby cokolwiek powiedzieć. A co do różnicy między 95 a 98 to się nie wypowiadam. Testowałem przy jednym z poprzednich aut i wydawało mi się, że jakaś tam minimalna różnica jest, ale niestety jak znam siłę autosugestii, to nie musiało mieć to nic wspólnego z rzeczywistością :lol:
                  W obecnym samochodzie leję 98 ze względu na silnik od samego początku, więc nie mam porównania. W przypadku tego silnika mam większy komfort psychiczny zalewając wyższą od minimalnej zalecanej liczę oktanową :wink:

Komentarz

• sebu
                    L&K
                    • 2008
                    • 1304
                    • Octavia II (1Z3)
                    • AHF 1.9 TDI VP 110 KM
                    • CDAA 1.8 TSI 160 KM

Jest to stacja mojego kolegi ojca i z tego co wiem to często robią jakieś promocje.Nie słyszałem jeszcze,żeby ktoś narzekał na jakość paliwa na tej stacji.
                    Nie pij za kierownicą. Stukniesz kogoś w zderzak i sobie rozlejesz
                    jak pomogłem to daj punkcik
                    sprzęgło od G 60

Komentarz

• rudzikpr
                      Classic
                      S_OCP Member
                      • 2008
                      • 34

sebu
                      dzięki za info. Wygląda na to, że będę tam zaglądał od czasu do czasu. O ile oczywiście nie pojawią się żadne niepokojące oznaki. Ale, że ostatnio jestem w sumie niedzielnym kierowcą, to dopiero w następny weekend będę mógł coś więcej powiedzieć.

Komentarz

• Mihau
                        RS
                        • 2009
                        • 7460
                        • CHHA 2.0 TSI RS 230 KM

sebu, a możesz się dowiedzieć o inne promocje?

Może np. jest PB95 w cenie LPG :diabelski_usmiech

Komentarz

• Ayu
                          RS
                          • 2009
                          • 4154

Ta stacja to jest majstersztyk zarabiania na "oszczędności" albo była. Tankuje się tam cały Orbis Travel i Hertz a jak ktoś ma troszkę wyobraźni to sobie resztę dopowie :wink:
                          I o promocję nie trudno...

Komentarz

• sebu
                            L&K
                            • 2008
                            • 1304
                            • Octavia II (1Z3)
                            • AHF 1.9 TDI VP 110 KM
                            • CDAA 1.8 TSI 160 KM

Zamieszczone przez Mihau
                            sebu, a możesz się dowiedzieć o inne promocje?

Może np. jest PB95 w cenie LPG :diabelski_usmiech
                            Jak będę coś wiedział to dam znać

Zamieszczone przez hotrain
                            Ta stacja to jest majstersztyk zarabiania na "oszczędności" albo była. Tankuje się tam cały Orbis Travel i Hertz a jak ktoś ma troszkę wyobraźni to sobie resztę dopowie :wink:
                            I o promocję nie trudno...
                            A to źle,że tankuję się tam tak duża firma jak np.ORBIS to chyba dobrze świadczy
                            Promocja to jest indywidualna sprawa każdego właściciela stacji,więc nie bardzo rozumiem do czego zmierzasz :lol:
                            sprzęgło od G 60

Komentarz

• Ayu
                              RS
                              • 2009
                              • 4154

Zamieszczone przez sebu
                              Promocja to jest indywidualna sprawa każdego właściciela stacji,więc nie bardzo rozumiem do czego zmierzasz :lol:
                              Skoro nie rozumiesz, trudno. Wybacz ale za dorosły jesteś by Ci to tutaj tłumaczyć.
                              Jasne, że nie robisz nic złego. Tankuj i ciesz się jazdą. Sam będę tam tankował benzynkę jak już zagości w moich rękach :lol:

Komentarz

• Dzida
                                RS
                                • 2006
                                • 2253

Zamieszczone przez hotrain
                                Tankuje się tam cały Orbis Travel i Hertz a jak ktoś ma troszkę wyobraźni to sobie resztę dopowie
                                Jak ktoś ma trochę wyobraźni i wprawne oko, to zauważy że Hertz ma na swoim terenie stację paliw AS24, a dodatkowo pod samą bramą mają Neste, więc nie sądzę aby jeździli specjalnie na Orlen po przeciwnej stronie. :roll:

Stacja o której piszecie to "przefarbowana" Petrochemia Płock, więc zalecam ostrożność.

Komentarz

• Morgoth
                                  L&K
                                  • 2010
                                  • 1116

Zamieszczone przez Dzida
                                  Stacja o której piszecie to "przefarbowana" Petrochemia Płock, więc zalecam ostrożność.
                                  Dlaczego przefarbowana? Kiedyś Płock promował markę i stacje Petrochemia Płock, aby po jakiejś wolcie i zatrudnieniu nowych marketingowców zmienić całkowicie swój wizerunek na Energię Orła = OrlEn = Orlen.

Anyway, najbardziej wizerunkowe oraz te najnowsze, zlokalizowane w dogodnych punktach stacje Petrochemii zostały poddane procesowi "rebrandigu" i przemianowano je na ORLENy. Nierokujące poprawy/wizerunku/zysku pozostały nadal Petrochemią, do tego nadal mają umowy ajencyjne na dostawy z Płocka. To samo paliwo. Ot i cały wic.
                                  Morgoth

Rozsądni ludzie dostosowują się do świata, nierozsądni nieugięcie starają się dostosować świat do siebie.
                                  G.B.Show

Komentarz

• Dzida
                                    RS
                                    • 2006
                                    • 2253

Zamieszczone przez Morgoth
                                    Dlaczego przefarbowana? Kiedyś Płock promował markę i stacje Petrochemia Płock, aby po jakiejś wolcie i zatrudnieniu nowych marketingowców zmienić całkowicie swój wizerunek na Energię Orła = OrlEn = Orlen.
                                    Morgoth, kiedyś będąc użytkownikiem samochodu Seat Cordoba Vario z silnikiem 1.6 o oznaczeniu ALM przejeżdżałem nim na pałnym baku 500-550 km. Tankując oczywiście na sprawdzonych stacjach.

Pewnego razu jadąc gdzieś na imprę integracyjną na Suwalszczyznę musiałem zatankować na stacji Petrochemii Płock znajdującej się gdzieś na trasie Warszawa - Białystok. I okazało się że na tym paliwie zrobiłem tylko 380 km do opróżnienia zbiornika. Dalczego nie wiem, ale od tej pory stacji PP oraz "farbowanych Orlenów" po prostu unikam.

Komentarz

• Mihau
                                      RS
                                      • 2009
                                      • 7460
                                      • CHHA 2.0 TSI RS 230 KM

Dzida, wydaje mi się, że nie ma co wrzucać wszystkich stacji do "jednego wora", bo ja mam BP i Orlen najbliżej i robię prawie tyle samo na pełnym zbiorniku na paliwie z obu stacji.

Komentarz

• Morgoth
                                        L&K
                                        • 2010
                                        • 1116

Powody dlaczego niebiesko-białe stacje Petrochemii nadal pozostają w tym kolorze, a nie są czerwono-białymi Orlenami może być wiele. Skoro stracili poparcie firmy matki, może kombinują w taki sposób jak opisujesz. IMO lepsza Petrochemia niż jakakolwiek stacja prywatna/niesieciowa.
                                        Morgoth

Rozsądni ludzie dostosowują się do świata, nierozsądni nieugięcie starają się dostosować świat do siebie.
                                        G.B.Show

Komentarz

• rudzikpr
                                          Classic
                                          S_OCP Member
                                          • 2008
                                          • 34

Dzida
                                          po ok 300km przejechanych na paliwie tej stacji (dotankowanie) nie zauważyłem zasadniczej różnicy w poziomie spalania w stosunku do Vervy z innych stacji Orlena.

Morgoth
                                          zaciekawiło mnie podczas rozmowy ze sprzedawcami, to że stwierdzili, że oni są prywatni i mogą sobie na takie promocje pozwolić, w przeciwieństwie do sieciówek, które nie mają takiego prawa. W sumie nie do końca zrozumiałem o co im chodzi bo na pierwszy rzut oka, to ta stacja wygląda jak każda Orlenu. No może dystrybutory starszego typu :wink:

Komentarz

• sebu
                                            L&K
                                            • 2008
                                            • 1304
                                            • Octavia II (1Z3)
                                            • AHF 1.9 TDI VP 110 KM
                                            • CDAA 1.8 TSI 160 KM

Zamieszczone przez rudzikpr
                                            zaciekawiło mnie podczas rozmowy ze sprzedawcami, to że stwierdzili, że oni są prywatni i mogą sobie na takie promocje pozwolić, w przeciwieństwie do sieciówek, które nie mają takiego prawa. W sumie nie do końca zrozumiałem o co im chodzi bo na pierwszy rzut oka, to ta stacja wygląda jak każda Orlenu. No może dystrybutory starszego typu :wink:
                                            Nie do końca,bo spora część tzw.właścicieli,to tylko najemcy,którzy pracują na tych stacjach jako kierownicy i dostają za tą pracę wynagrodzenie + dodatek za sprzedanie określonej ilości paliwa.
                                            A akurat ta stacja ma czterech właścicieli :małżeństwo + syn z ojcem (czyli mojego kolegi ojciec i dziadek)
                                            Dlatego prawdziwy właściciel może sobie pozwolić na niższą cenę paliwa.
                                            Niższa cena paliwa + większa ilość sprzedaży = zysk
                                            Oni praktykują to już od jakiegoś czasu.
                                            sprzęgło od G 60

Komentarz

• Ayu
                                              RS
                                              • 2009
                                              • 4154

Zamieszczone przez Dzida
                                              Jak ktoś ma trochę wyobraźni i wprawne oko, to zauważy że Hertz ma na swoim terenie stację paliw AS24, a dodatkowo pod samą bramą mają Neste, więc nie sądzę aby jeździli specjalnie na Orlen po przeciwnej stronie. :roll:
                                              Jak ktoś w czasach studenckich bawił się w kierowcę doprowadzającego w Hertzu który ma bazę na terenie Orbisu i trochę poznał obyczaje tam panujące wie co mówi :wink:
                                              Faktem jest, że czas mija i może coś się zmieniło. Nie ma znaczenia. Mają dobrą cenę i git.

Komentarz

Pracuję...